środa, 28 marca 2018

Koreczki z białą kiełbasą

Zawsze koreczki kojarzyły mi się z Sylwestrem i karnawałem. Ale nic nie szkodzi na przeszkodzie, żeby zrobić je również na Święta Wielkanocne. Wystarczy tylko kilka składników i mamy coś innego na śniadanie wielkanocne. Z pewnością zaskoczycie nimi gości.
























Składniki:
  • biała kiełbasa parzona Hańderek
  • ogórki kiszone
  • jajka przepiórcze
  • kiełki brokułu i rzodkiewki
  • chrzan
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Kiełbasę i ogórki pokroić w plasterki. Na drewniane widelczyki lub wykałaczki nabić białą kiełbasę, ogórek i połówkę jajka. Ułożyć na półmisku posypać kiełkami. Na każde jajko nałożyć niewielką ilość chrzanu. 

 

2 komentarze:

  1. świetny pomysł na świąteczną przystawkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają te koreczki. Doskonale na imprezę po świętach :)

    OdpowiedzUsuń